Šiviljski tečaj

Bi želeli obiskati šiviljski tečaj? Na njem boste odkrivali šivanje za začetnike ter se naučili različnih praktičnih trikov, ki jih morda še ne poznate, četudi imate s šivanjem že nekaj izkušenj. Korak za korakom boste spoznavali osnove šivanja, se naučili, kako uporabljati šivalni stroj in kaj vse omogoča, pa tudi to, kako izbrati pravo blago in sukanec za vaše naslednje šiviljske podvige. Tako se boste šivanja lotili z novo zagnanostjo in kmalu bo šivanje postalo vaš najljubši hobi ali celo posel.

Urnik tečajev

 1. POČITNIŠKE ŠIVILJSKE DELAVNICE ZA OTROKE

  Želi vaš otrok poskusiti s šivanjem na šivalni stroj? Je že poskusil, pa mu ne gre? Pripravljam počitniške šiviljske delavnice za otroke stare od 9 let naprej. Korak za korakom bomo spoznavali osnove šivanja, se naučili, kako uporabljati šivalni stroj in kaj vse omogoča, spoznali pa bomo tudi več različnih praktičnih trikov, ki nam bodo olajšali delo in dalo zagon za naslednje naše šiviljske podvige. Tako se bomo šivanja lotili z novo zagnanostjo in kmalu bo šivanje postalo naš najljubši hobi!

  KDAJ?
  – od 8.30 do 13.00 ure.

  termini:
  1. skupina: 26.6. – 28.6.2024
  2. skupina: 1.7. – 5.7.2024
  3. skupina: 8.7. – 12.7.2024
  4. skupina: 15.7. – 19.7.2024
  5. skupina: 22.7. – 26.7.2024
  6. skupina: 29.7. – 2.8.2024
  7. skupina: 5.8. – 9.8.2024

  Prijave zbiram do 20.6.2024.

  KAJ?

  ZAČETNI ŠIVILJSKI TEČAJ
  Spoznali bomo šivalni stroj, njegove funkcije, različne šive, tehnike… Začeli bomo s preprostimi izdelki, z ravnimi šivi, potem z okroglinami in prešivanjem. Sešili bomo večnamensko košarico, podloženo vrečko za copate, vrečko za umazano perilo z aplikacijo, vzglavnik po svoji domišljiji in prešit nahrbtnik.
  Cena 5 – dnevne (22 polnih ur) delavnice je 170 EUR. V ceno so všteti vsi materiali in uporaba šivalnih strojev in pripomočkov, dopoldanska malica in DDV.

  NADALJEVALNI ŠIVILJSKI TEČAJ

  Se bojiš zadrg? NEEE! Strah bo minil takoj, ko prišijemo prvo! Veliko že znamo, pa se naučimo še kaj več.
  Naučile se bomo prišiti zadrgo, najprej brez podloge, potem z njo, apliciranja, izdelava kroja za predpasnik po svoji meri…
  Sešile bomo dve drobižnici, torbico za mobi, peresnico, prešito toaletno torbico, predpasnik po svojih merah in kužka ali muco.
  Cena 5 – dnevne (22 polnih ur) delavnice je 170 EUR. V ceno so všteti vsi materiali in uporaba šivalnih strojev in pripomočkov, dopoldanska malica in DDV.

  OBLECI SE ZA POLETJE

  Si želiš sešiti čisto svojo poletno garderobo? Iz blaga, ki je tebi všečno? Ni problema! Sedaj že imamo nekaj spretnosti in za nas bo tole »mala malca«.
  Sešile si bomo majčko s kratkimi rokavi, pižamo (majčka s kratkimi rokavi in kratke ali dolge hlače), hoodie (pulover s kapuco in žepom). Po želji bomo prišile tudi aplikacijo.
  Cena 5 – dnevne (22 polnih ur) delavnice je 190 EUR. V ceno so všteti vsi materiali in uporaba šivalnih strojev in pripomočkov, dopoldanska malica in DDV.

  BLAZINA ZA NA PLAŽO

  Poletje, morje in najlepša blazina na plaži! Ja, to bo tvoja blazina! Take ne bo imel nobeden!
  Sešile si bomo blazino za na plažo v velikosti 100 cm x 160 cm. Same bomo naredile svoj načrt za odejo, svoje zamisli. Uporabile bomo tehnike patchworka oz. krpanke, uporabile aplikacijo, jo prešile in zašile pravi patchwork rob.
  Cena 5 – dnevne (22 polnih ur) delavnice je 190 EUR. V ceno so všteti vsi materiali in uporaba šivalnih strojev in pripomočkov, dopoldanska malica in DDV

  ŠIVANJE PO ŽELJI

  Si morda pozabila, kako se sešije prešit nahrbtnik? Ali pa prišije zadrgo na kvadratno puščico? Bi morda sešila kakšno torbo? Ali pa hoodie, kakšno majčko? Povej, kaj ti ne gre, pa bomo sešile!
  Cena 5 – dnevne (22 polnih ur) delavnice je 150 EUR. V ceno NI VŠTET material.
  V ceno je všteta uporaba šivalnih strojev in pripomočkov, dopoldanska malica in DDV.

  KJE?

  Poslovna stavba MARGOP D.O.O., Gasilska cesta 8, Grosuplje – mimo Pekarne Grosuplje in prva ulica desno in naravnost, skozi steklena vrata in po stopnicah gor in desno.

  KAKO?

  Po e-pošti sassa.jaklic@gmail.com ali na tel.: 031/461-544 mi sporočite vaš e-naslov, da vam pošljem prijavnico.

  SE VIDIMO!

   

  šivanje za otroke

  počitniške šiviljske delavnice za otroke

  počitniške šiviljske delavnice za otroke

Termini v kratkem

 1. nov termin kmalu - DROBIŽNICE IN TORBICA ZA MOBI

  Razveselite svoje prijateljice in jim podarite darilce izpod svojih rok. Delavnica je primerna za začetnike in tudi tiste, ki že obvladate šivalni stroj. Za domov si boste lahko tudi same izrezale motive iz umetnega usnja, ki ga boste prinesle s sabo ( s Sizzix strojčkom).

  Delavnica traja 3 ure.

  Cena: 28 EUR

  tečaj drobižnica

 2. nov termin kmalu - MOJA NAJLJUBŠA TORBA ZA NA PLAŽO

  Jo že imate? Čisto svojo torba, ki bo obračala poglede na plaži?

  Naredite si jo same!

  Tako, ki bo v vaših barvah in v vaših motivih! Torbo bomo prešile in našile zunanji žep za revije in časopise, dva notranja žepa (enega na zadrgo in enega brez) in na koncu prišile še zadrgo za zapiranje torbe.

  Delavnica traja 4-5 ur.

  Cena: 48 EUR

  tečaj torba za na plažo

 3. nov termin kmalu - TORBICA ZA RISANJE

  Se vam zgodi, da tik pred izletom, tik pred odhodom na morje ne najdete barvic, šilčka, barvank in papirja za svoje otroke? Hitite in iščete, a jih ne najdete!

  Pri nas imamo vse to v priročni torbici, katero otrok samo zagrabi in gremo! Izdelajte eno za svojega otroka! Torbica se utrdi s trdo podlogo, vanjo se našije žepek na zadrgo, žepek za flumastre in blok. Na zunanji strani pa je tudi še en žepek na zadrgo. Okrog in okrog prišijemo še zadrgo, da kaj ne uide ven.

  Delavnica traja 4-5 ur.

  Cena: 45 EUR

  tečaj torbica za risanje

Šiviljski tečaj ali izrazite svojo kreativnost!

Šiviljski tečaj vam omogoča, da v polni meri izrazite svojo kreativnost in ustvarite samosvoje in unikatne izdelke čisto po svojem okusu. S pomočjo znanja, ki ga boste dobili na tečaju, boste lahko zašili praktično karkoli si boste zaželeli in šivanje bo postalo pravi užitek. Naučili se boste šivanja različnih uporabnih in dekorativnih izdelkov, ki jih boste s pomočjo pridobljenega znanja lahko izdelali kar sami doma. Le kdo ne bi imel unikatne toaletne torbice, močne vrečke za v trgovino, prisrčne mehke igrače, pisane peresnice, vrečke in košare za kruh, vzglavnika z imenom, prešite odeje, ki jemlje dih?

Komu je namenjen šiviljski tečaj?

Šiviljski tečaj je super izbira tako za začetnike kot za tiste, ki nekaj znanja o šivanju že imate. Na njem boste lahko poglobili svoje znanje ter dobili veliko uporabnih nasvetov iz prve roke. Prav tako pa boste dobili vse odgovore na morebitna vprašanja ter pridobili veliko dodatnih informacij. Šiviljski tečaj je tako namenjen prav vsem, ki jih zanima šivanje in ki se želijo naučiti čim več o njem.

Kaj se lahko naučite na tečaju?

Vas zanima šivanje krpank? Morda bi radi sami izdelali toaletno torbico ali prevleko za okrasno blazino? Vse to vam omogoča šiviljski tečaj! Na njem lahko spoznate šivanje za začetnike ali pa se naučite tistega, česar še ne znate. Četudi imate s šivanjem že izkušnje, se vedno lahko naučite še kaj novega.

Šivanje za otroke in dekleta

Vaša deklica izraža željo po samostojnem šivanju? Pripravljam tudi tečaje šivanja za dekleta od 10 do 17 let. Pri teh letih so dekleta že dovolj spretna, da si same zašijejo izdelke, za katere izberejo metražno blago v svojih barvah in motivih. Na začetnem šiviljskem tečaju si zašijejo 5 izdelkov: košarica, vrečka z žepom in ročaji, vrečka za umazano perilo, vzglavnik po svojih željah in prešit nahrbtnik. Naučijo se ravnih in okroglih šivov, uporabe različnih polnil, našiti žep in izdelati ročaje za vrečko, kako aplicirati, same naredijo načrt za vzglavnik in izdelajo kroj zanj, napeljati vrvico, prešivanja. Začetni šiviljski tečaj obsega 20 polnih ur (60 min).

šiviljski tečaj
šivanje za začetnike
šivanje za otroke

Prijava na šiviljski tečaj

Prosimo, če v polje “Zanimam se za tečaj” vpišete naslov enega od zgornjih prihajajočih tečajev.