Šiviljski tečaj

Bi želeli obiskati šiviljski tečaj? Na njem boste odkrivali šivanje za začetnike ter se naučili različnih praktičnih trikov, ki jih morda še ne poznate, četudi imate s šivanjem že nekaj izkušenj. Korak za korakom boste spoznavali osnove šivanja, se naučili, kako uporabljati šivalni stroj in kaj vse omogoča, pa tudi to, kako izbrati pravo blago in sukanec za vaše naslednje šiviljske podvige. Tako se boste šivanja lotili z novo zagnanostjo in kmalu bo šivanje postalo vaš najljubši hobi ali celo posel.

Urnik tečajev

 1. POČITNIŠKE ŠIVILJSKE DELAVNICE ZA OTROKE

  Želi vaš otrok poskusiti s šivanjem na šivalni stroj? Je že poskusil, pa mu ne gre? Pripravljam počitniške šiviljske delavnice za otroke stare od 9 let naprej. Korak za korakom bomo spoznavali osnove šivanja, se naučili, kako uporabljati šivalni stroj in kaj vse omogoča, spoznali pa bomo tudi več različnih praktičnih trikov, ki nam bodo olajšali delo in dalo zagon za naslednje naše šiviljske podvige. Tako se bomo šivanja lotili z novo zagnanostjo in kmalu bo šivanje postalo naš najljubši hobi!

  KDAJ?
  – od 8.30 do 13.00 ure.

  termini po dogovoru:
  1 termin: 29.6. – 3.7.2020
  2 termin: 20.7. – 24.7.2020
  3 termin: 27.7. – 31.7.2020
  4 termin: 3.8. – 7.8.2020
  5 termin: 10.8. – 14.8.2020

  Prijave zbiram do 20.6.2020, nato se domenimo za termin delavnic.

  KAJ?

  Spoznali bomo šivalni stroj, njegove funkcije, različne šive, tehnike… Začeli bomo s preprostimi izdelki, z ravnimi šivi, potem z okroglinami in prešivanjem. Sešili bomo večnamensko košarico, podloženo vrečko za copate, vrečko za umazano perilo z aplikacijo, vzglavnik po svoji domišljiji in prešit nahrbtnik.
  Cena 5 – dnevne (22 polnih ur) delavnice je 145 EUR. V ceno so všteti vsi materiali in uporaba šivalnih strojev in pripomočkov, dopoldanska malica in DDV.

  KJE?

  Poslovna stavba MARGOP D.O.O., Gasilska cesta 8, Grosuplje – mimo Pekarne Grosuplje in prva ulica desno in naravnost, skozi steklena vrata in po stopnicah gor in desno.

  KAKO?

  Po e-pošti sassa.jaklic@gmail.com ali na tel.: 031/461-544 mi sporočite vaš e-naslov, da vam pošljem prijavnico.
  SE VIDIMO!

  šivanje za otroke

Termini v kratkem

 1. nov termin kmalu - DROBIŽNICE IN TORBICA ZA MOBI

  Razveselite svoje prijateljice in jim podarite darilce izpod svojih rok. Delavnica je primerna za začetnike in tudi tiste, ki že obvladate šivalni stroj. Za domov si boste lahko tudi same izrezale motive iz umetnega usnja, ki ga boste prinesle s sabo ( s Sizzix strojčkom).

  Delavnica traja 3 ure.

  Cena: 28 EUR

  tečaj drobižnica

 2. nov termin kmalu - MOJA NAJLJUBŠA TORBA ZA NA PLAŽO

  Jo že imate? Čisto svojo torba, ki bo obračala poglede na plaži?

  Naredite si jo same!

  Tako, ki bo v vaših barvah in v vaših motivih! Torbo bomo prešile in našile zunanji žep za revije in časopise, dva notranja žepa (enega na zadrgo in enega brez) in na koncu prišile še zadrgo za zapiranje torbe.

  Delavnica traja 4-5 ur.

  Cena: 48 EUR

  tečaj torba za na plažo

 3. nov termin kmalu - TORBICA ZA RISANJE

  Se vam zgodi, da tik pred izletom, tik pred odhodom na morje ne najdete barvic, šilčka, barvank in papirja za svoje otroke? Hitite in iščete, a jih ne najdete!

  Pri nas imamo vse to v priročni torbici, katero otrok samo zagrabi in gremo! Izdelajte eno za svojega otroka! Torbica se utrdi s trdo podlogo, vanjo se našije žepek na zadrgo, žepek za flumastre in blok. Na zunanji strani pa je tudi še en žepek na zadrgo. Okrog in okrog prišijemo še zadrgo, da kaj ne uide ven.

  Delavnica traja 4-5 ur.

  Cena: 45 EUR

  tečaj torbica za risanje

Šiviljski tečaj ali izrazite svojo kreativnost!

Šiviljski tečaj vam omogoča, da v polni meri izrazite svojo kreativnost in ustvarite samosvoje in unikatne izdelke čisto po svojem okusu. S pomočjo znanja, ki ga boste dobili na tečaju, boste lahko zašili praktično karkoli si boste zaželeli in šivanje bo postalo pravi užitek. Naučili se boste šivanja različnih uporabnih in dekorativnih izdelkov, ki jih boste s pomočjo pridobljenega znanja lahko izdelali kar sami doma. Le kdo ne bi imel unikatne toaletne torbice, močne vrečke za v trgovino, prisrčne mehke igrače, pisane peresnice, vrečke in košare za kruh, vzglavnika z imenom, prešite odeje, ki jemlje dih?

Komu je namenjen šiviljski tečaj?

Šiviljski tečaj je super izbira tako za začetnike kot za tiste, ki nekaj znanja o šivanju že imate. Na njem boste lahko poglobili svoje znanje ter dobili veliko uporabnih nasvetov iz prve roke. Prav tako pa boste dobili vse odgovore na morebitna vprašanja ter pridobili veliko dodatnih informacij. Šiviljski tečaj je tako namenjen prav vsem, ki jih zanima šivanje in ki se želijo naučiti čim več o njem.

Kaj se lahko naučite na tečaju?

Vas zanima šivanje krpank? Morda bi radi sami izdelali toaletno torbico ali prevleko za okrasno blazino? Vse to vam omogoča šiviljski tečaj! Na njem lahko spoznate šivanje za začetnike ali pa se naučite tistega, česar še ne znate. Četudi imate s šivanjem že izkušnje, se vedno lahko naučite še kaj novega.

Šivanje za otroke in dekleta

Vaša deklica izraža željo po samostojnem šivanju? Pripravljam tudi tečaje šivanja za dekleta od 10 do 17 let. Pri teh letih so dekleta že dovolj spretna, da si same zašijejo izdelke, za katere izberejo metražno blago v svojih barvah in motivih. Na začetnem šiviljskem tečaju si zašijejo 5 izdelkov: košarica, vrečka z žepom in ročaji, vrečka za umazano perilo, vzglavnik po svojih željah in prešit nahrbtnik. Naučijo se ravnih in okroglih šivov, uporabe različnih polnil, našiti žep in izdelati ročaje za vrečko, kako aplicirati, same naredijo načrt za vzglavnik in izdelajo kroj zanj, napeljati vrvico, prešivanja. Začetni šiviljski tečaj obsega 20 polnih ur (60 min).

šiviljski tečaj
šivanje za začetnike
šivanje za otroke

Prijava na šiviljski tečaj

Prosimo, če v polje “Zanimam se za tečaj” vpišete naslov enega od zgornjih prihajajočih tečajev.


S klikom na zgornji gumb (Pošlji) se strinjam, da me OdPikeDoPike, kontaktira na zgornji elektronski naslov ali telefon glede posredovanega sporočila. Več na varovanje osebnih podatkov.